Tekijanka

Mesto sigurne kupovine

O nama

Davne 1990. godine, tačnije 25. februara, u srcu Đerdapske klisure u varošici Tekija, Živojin Bolbotinović osniva trgovinsku radnju sa svega dva zaposlena radnika. Mala prodavnica vremenom, na stubovima porodične istrajnosti i volje, prerasta u vodeći trgovinski lanac u opštini Kladovo. Danas ovaj sistem čine različite delatnosti:

  • trgovina, kao osnovna delatnost
  • ugostiteljstvo, kao nadogradnja
  • turizam, čime Kladovo, posle dugog niza godina, ponovo postaje važno ime na turističkoj mapi

Godine 2011. Tekijanka izlazi iz okvira Kladovske opštine i otvara objekat na Radujevačkom putu u Negotinu. Nakon dve godine od otvaranja ovog, kako se pokazalo upešnog u poslovanju, objekta, otvara još jedan u samom centru Negotina i jedan u Majdanpeku. U februaru 2015. godine kompanija proslavlja četvrt veka postojanja. Nije to bila samo godina jubileja već i jedna od najuspešnijih u poslovanju. Otvorena su dva supermarketa u Boru i još dva u Majdanpeku. Investicijama u 2014. i 2015. godini visoko su postavljeni standardi u poslovanju, kao i u lojaliti programu čime su kupcima omogućene mnoge pvoljnosti i privilegije.

Da bi sve funkcionisalo u najboljem redu, dnevno se pređe više od 1.500 kilometara, sarađuje se sa više od 200 dobavljača, a rezultat svega toga je više od 15.000 zadovoljnih kupaca koji svakodnevno ulaze u objekte Tekijanka.

Danas, posle 27 godina, Tekijanka zapošljava više od 400 radnika u preko 20 maloprodajnih objekata i restoranu Tekijanka plus. Ulaganjem u zaposlene, stalnim usavršavanjem, podrškom i negovanjem lojalnosti, Tekijanka stiče epitet prave porodične firme koja svjim radnicima pruža sigurnost i neprestanu podršku.

Od početka osnivanja kompanija Tekijanka neguje kulturu korporativne odgovornosti i nosi je sa sobom u svaki grad u kome otvara maloprodajni objekat. Vođeni idejom humanosti, stvaranjem boljih uslova za život, uključuje se u razvoj lokalne zajednice, pomaže onima kojima je pomoć potrebna i živi život sa svojim sugrađanima.

Na čelu sa svojim vlasnikom Živojinom Bolbotinovićem mnogim porodicama i pojedincima Tekjanka je vratila osmeh na lice. Negovanje porodične vrednosti je vizija ove porodične kompanije.

Svake godine se zaposleni u Tekijanki sastaju da obeleže još jednu u nizu uspešnih poslovnih godina. Jubilarnim nagradama nagrađuju zaposlene i pohvaljuju timski duh i najbolje pojedince.

Privatizacijom i renoviranjem hotela Đerdap i konstantnim povećanjem broja ostvarenih pansiona svake sezone, porodica Bolbotinović je najzaslužnija što se Kladovo, za samo pet godina, visoko pozicioniralo na mapi poslovnog turizma Srbije.

Tekijanka, napovoljnija porodična kupovina