Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije posetio je 8.8.2021. Kladovo i tada je osveštao novoizgrađeni parohijski dom u dvorištu gradske crkve Svetog Georgija. Tom prilikom, patrijarh Porfirije uručio je osnivaču i vlasniku Tekijanke doo g. Živojinu Bolbotinoviću Orden Svetog kralja Milutina i Arhijerejsku pohvalnicu, za ktitorstvo i dobročinstvo.

Društvena odgovornost

Od početka osnivanja kompanija Tekijanka neguje kulturu korporativne odgovornosti i nosi je sa sobom u svaki grad u kome otvara maloprodajni objekat. Vođeni idejom humanosti, stvaranjem boljih uslova za život, uključuje se u razvoj lokalne zajednice, pomaže onima kojima je pomoć potrebna i živi život sa svojim sugrađanima.

Na čelu sa svojim vlasnikom Živojinom Bolbotinovićem mnogim porodicama i pojedincima Tekjanka je vratila osmeh na lice. Negovanje porodičnih vrednosti je vizija ove porodične kompanije.

Naša društvena odgovornost ogleda se u odnosu prema proizvodima, zaposlenima, poslovnim partnerima, društvu i životnoj sredini.


PROIZVODI

Proizvodi u našim radnjama prolaze stroge procedure kontrole kvaliteta, od odabira robe od dobavljača, preko skladištenja, do plasmana u radnjama. Kod nas ćete moći da pronađete sve što vam treba, po povoljnim cenama. Organizujemo stalna akcijska sniženja, kako bi naši kupci ostvarili dodatnu uštedu.


ZAPOSLENI

Zapošljavamo više od 400 radnika širom Istočne Srbije. U našoj kompaniji negujemo ambijent uzajamne podrške, poverenja i timskog duha. Našim zaposlenima stvaramo podsticajno okruženje za napredak i razvoj. Svake godine istaknutim pojedincima dodeljujemo nagrade.


POSLOVNI PARTNERI

Sarađujemo sa više od 200 dobavljača širom Srbije, sa kojima gradimo dugoročan, partnerski odnos, zasnovan na uzajamnom poštovanju i poverenju. Naša kompanija uspešno posluje već 31 godinu, upravo zahvaljujući dobrim odnosima koje smo izgradili sa našim poslovnim partnerima.


DRUŠTVO

Organizovali smo do sada više desetina humanitarnih akcija, usmerenih na pomoć pojedincima i institucijama. Posebno smo ponosni na rezultate naših napora u razvoju lokalne zajednice u Kladovu i okolini. Danas, nakon 31 godine poslovanja, zapošljavamo radnike u trgovini, ugostiteljstvu i turizmu.


ŽIVOTNA SREDINA

Pratimo sve domaće propise o zaštiti životne sredine i aktivno učestvujemo u promovisanju reciklaže, smanjenju zagađenja životne sredine i korišćenja obnovljivih izvora enerije. 

HUMANITARNE AKCIJE

STVARAMO BOLJI SVET

ZAHVALNICE I PRIZNANJA

Certifikat EVROCERT, kojim se potvrđuje da je sistem upravljanja bezbednošću proizvoda uključujući HACCP - analiza opasnosti i kritične kontrolne tačke organizacije. 17.10.2011.

Zahvalnica Vojske Jugoslavije, 9.6.2001.

Vojska Srbije - Kopnena vojska, Zahvalnica za saradnju sa Vojskom Srbije, na otklanjanju posledica poplava u Tekiji kod Kladova, 3.10.2014.

Policijska uprava Bor, Zahvalnica za izuzetnu saradnju, 6.6.2017.

Zahvalnica Policijske uprave Zaječara, 2015.

Crveni krst Srbije, Zahvalnica za značajne rezultate u ostvarivanju zadataka i ciljeva Crvenog krsta, 14.6.2016.

Crveni krst Kladovo, Zahvalnica za humanost i uspešnu saradnju, Maj 2013.

Regionalna privredna komora Zaječar, Priznanje Pravi prijatelj privrede Timočke krajine

Povelja Kapetan Miša Anastasijević, Najbolji privrednik Timočke Krajine, u 2009, 2014. i 2015. 

Zdravstveni centar Kladovo - Služba onkologije, Zahvalnica na ukazanom poverenju, nesebičnoj pomoći i saradnji 

NURDOR - Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, Zahvalnica za humanost, veliko srce i prijateljsku pomoć deci oboleloj od malignih bolesti i njihovim porodicama, 15.2.2017.

Poklon Episkopa Timočkog Ilariona u crkvi Sv. Đorđe u Kladovu u znak zahvalnosti za nesebično pomaganje crkvi, 24.8.2014.