O nama

Odgovornost

Odgovornost je ključna vrednost naše kompanije. Odgovorni smo najpre prema sebi, svojim porodicama i bližnjima, kupcima, poslovnim partnerima i lokalnoj zajednici. Odgovorno i savesno obavljamo svoj posao i gradimo međusobne odnose zasnovane na poverenju i poštovanju.

Briga za kupce

Svakodnevno ispunjavamo očekivanja naših kupaca, obezbeđujemo kvalitetne proizvode i dobru uslugu. Trudimo se da stalno budemo prvi i pravi izbor u njihovoj kupovini.

Osmeh

Osmeh je znak vere u sebe, u firmu i posao koji radimo, u ljude sa kojima radimo, u kupce koje rado dočekujemo u naše objekte. Osmehujemo se i delimo radost i zadovoljstvo sa svima oko nas.

Timski duh

Ponosni smo na snagu, energiju i različitost svakog pojedinca koga karakteriše konstruktivan pristup prema drugim članovima tima. Negujemo otvorenost da svako može da izrazi svoj stav i mišljenje. Klima uzajamnog poverenja i poštovanja jača naš tim, jača našu porodicu.

Ambicija

Ambicija kao unutrašnja i pokretačka snaga krasi svakog pojedinca. Preuzimanje inicijative u pronalaženju novih rešenja u svim segmentima posla pomera granice u težnji drugačijeg načina ostvarivanja ciljeva.

Dodatne vrednosti

Vrednosti koje kao kompanija još nismo definisali ali su poželjne za svakog zaposlenog: Stručnost, Pouzdanost, Efikasnost, Srdačnost, Prihvatanje kritika.

TRADICIJA DUŽA OD 30 GODINA

Davne 1990. godine, tačnije 25. februara, Živojin Bolbotinović osniva trgovinsku radnju sa svega dva radnika u varošici Tekija, u opštini Kladovo. Na stubovima porodične istrajnosti i volje, mala prodavnica vremenom prerasta u vodeći trgovinski lanac u Istočnoj Srbiji. Danas ovaj sistem čine različite delatnosti:

  • trgovina, kao osnovna delatnost
  • ugostiteljstvo, kao nadogradnja
  • turizam, čime Kladovo posle više godina ponovo postaje važno ime na turističkoj mapi Srbije

34 PRODAVNICA

Godine 2011. Tekijanka izlazi iz okvira Kladovske opštine i otvara objekat na Radujevačkom putu u Negotinu. Nakon dve godine od otvaranja ovog, kako se pokazalo upešnog u poslovanju, objekta, otvara još jedan u samom centru Negotina i jedan u Majdanpeku. U februaru 2015. godine kompanija proslavlja četvrt veka postojanja. Nije to bila samo godina jubileja već i jedna od najuspešnijih u poslovanju. Otvorena su dva supermarketa u Boru i još dva u Majdanpeku. Investicijama u 2014. i 2015. godini visoko su postavljeni standardi u poslovanju, kao i u lojaliti programu čime su kupcima omogućene mnoge pvoljnosti i privilegije. Rezultat svega toga je više od 15.000 zadovoljnih kupaca koji svakodnevno ulaze u objekte Tekijanka.

PRAVA PORODIČNA FIRMA

Danas, posle 31 godinu, Tekijanka zapošljava više od 400 radnika u 30 maloprodajnih objekata i restoranu Tekijanka plus. Ulaganjem u zaposlene, stalnim usavršavanjem, podrškom i negovanjem lojalnosti, Tekijanka stiče epitet prave porodične firme koja svjim radnicima pruža sigurnost i neprestanu podršku.

DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Od početka osnivanja kompanija Tekijanka neguje kulturu korporativne odgovornosti i nosi je sa sobom u svaki grad u kome otvara maloprodajni objekat. Vođeni idejom humanosti, stvaranjem boljih uslova za život, uključuje se u razvoj lokalne zajednice, pomaže onima kojima je pomoć potrebna i živi život sa svojim sugrađanima.

Na čelu sa svojim vlasnikom Živojinom Bolbotinovićem mnogim porodicama i pojedincima Tekjanka je vratila osmeh na lice. Negovanje porodične vrednosti je vizija ove porodične kompanije.

NEGOVANJE TIMSKOG DUHA

Svake godine se zaposleni u Tekijanki sastaju da obeleže još jednu u nizu uspešnih poslovnih godina. Jubilarnim nagradama nagrađuju zaposlene i pohvaljuju timski duh i najbolje pojedince.

RAZVOJ LOKALNOG TURIZMA

Privatizacijom i renoviranjem hotela Đerdap i konstantnim povećanjem broja ostvarenih pansiona svake sezone, porodica Bolbotinović je najzaslužnija što se Kladovo, za samo pet godina, visoko pozicioniralo na mapi poslovnog turizma Srbije.

ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS?

Kvalitetni proizvodi

Sarađujemo sa više od 200 dobavljača i pratimo najviše standarde u odabiru i kontroli kvaliteta proizvoda koje plasiramo u naše maloprodajne objekte.

Povoljne cene

Ulažemo velike napore da se artikli u našim radnjama prodaju po povoljnim cenama, kako bi bili pristupačni što većem broju kupaca.

Česta akcijska sniženja

Kod nas ćete uvek moći da pronađete proizvode koji su na akciji, tako da ćete dodatno uštedeti pri kupovini.

Savremeni objekti

Naši marketi su komforni, lepo osvetljeni i prostrani. Nema guranja između rafova. Kupovina kod nas je prijatno iskustvo.

Ljubazno osoblje

Zaposleni u našim prodavnicama će vam uvek pomoći da pronađete željene artikle, kao i da rešite sve nedoumice pri kupovini.

Društvena odgovornost

Od nastanka kompanije do danas sproveli smo više desetina humanitarnih akcija, usmerenih na pomoć pojedincima i državnim ustanovama.