Vaskršnji praznici tradicionalno uz Tekijanku

Kompanija Tekijanka je i ove godine po svojoj tradiciji bila pokrovitelj vaskršnjih manifestacija u Istočnoj Srbiji.

U porti Crkve Sv. Georgija u Kladovu na Veliki četvrtak organizovana je tradicionalna Tucijada – izložba vaskršnjih jaja i humanitarna prodaja dečjih radova. Učestvovale su sve osnovne škole u opštini Kladovo, Srednja škola u Kladovu, predškolska ustanova “Neven” i Udruženje za pomoć osobama ometenim u ravoju “Nada” u Kladovu.

Kao i prethodnih godina, darodavac svih nagrada je bila kompanija Tekijanka. Ove godine među pokroviteljima manifestacije našle su se još dve kladovske firme – Conal Group, u vlasništvu Ljubisava Čelenkovića i Kladovo Net, u vlasništvu Dejana Živanića.

Mališanima iz kladovskih vrtića i škola dodeljene su nagrade za najlepše oslikano jaje i za najjače jaje. Slatke Tekijankine paketiće mališanima je uručila Danijela Caranović, PR menadžer Tekijanke.

Učenici Srednje kuvarske škole obradovali su sve učesnike posnim krofnama koje su spremali u parohijskom domu uz pomoć profesora kuvarstva Nikole Bobolokića i Dušana Tufajevića.

Novac prikupljen od prodaje dečjih radova biće iskorišćen u humanitarne svrhe.

Tucijada je tradicionalno organizovana i u Tekiji, u porti crkve Sv. Nikole. Manifestacija se ove godine održala na Veliki ponedeljak, a mališani su kao i ranijih godina darivani slatkim Tekijanka paketićima.