Sa Tekijankom je svaki dan praznik

Novogodišnja čarolija

Kao društveno odgovorna kompanija “Tekijanka” porodice Bolbotinović i ove godine je tradicionalno nastavila da uveseljava decu. Novogodišnji karavan u okviru kojeg je mališanima darivana predstava “U potrazi za Deda Mrazom” Mašinog pozorišta iz Beograda, obišao je gradove u kojima posluju njeni maloprodajni objekti. Tako je u svih šest opština deci slabijeg materijalnog stanja, deci sa smetnjama u razvoju i ustanovama koje pomažu i obrazuju decu sa invaliditetom podeljeno pregršt slatih paketića. Čarolija se ne zaustavlja ovde, ona traje i putuje putem zvezde vodilje…

A prava čarolija je kada se Tekijanka porodica konstantno uvećava i zaposleni na svet donose mališane. Od ove godine je uvedena još jedna novina, pored godišnjih i jubilarnih nagrada postoji odluka kojom se pomažu porodice koje dobiju prinovu. Koleginica Vesna Mirošević iz Bora nas je duplo obradovala donevši na svet Filipa i Stefana. Pored bebi paketa za njihove mališane, zaposleni u Tekijanki dobijaju i novčanu pomoć kojom su prvi dani života i te kako olakšani.

Rođendanci

Prvi rođendan su sa svojim kupcima proslavili objekti u Knjaževcu, Zaječaru i Zlotu. Rođendanska torta je bila prava poslastica za sladokusce. Zaposleni su poželeli što više kupaca a kupci da Tekijanka i dalje ostane pravi izbor u njihovoj odluci o kupovini.

Gde su Kultura i Knjiga, tu je i Tekijanka

U realizaciji maskenbala “Snežana i sedam patuljaka” koji je organizovala Biblioteka Centra za kulturu iz Kladova, Tekijanka je spremila poklon knjige za učesnike. Mališani su bili sjajni a Tekijanka ponosna na njihovu maštu te je nagradila sve učesnike maskenbala. Kao prijatelji kulture, u želji da ulepšaju i novogodišnje i božićni praznike, bibliotekar – Deda Mraz je raznosio knjige a Tekijanka je darivala slatkiše u 12 sela opštine Kladovo. Zna Tekijanka da se lepše i lakše čita uz slatkiše.

Prva beba

Praksu darivanja prvih beba kompanija Tekijanka neguje dugi niz godina. U sklopu tradicionalne akcije “Prva beba” kompanija Tekijanka darivala je novorođene bebe u svim gradovima Istočne Srbije u kojima posluje. Tako je u prvim danima januara u šest porodilišta darivala više od 20 vrednih poklona bebama koje su tamo prilikom posete zatekli, dok su prvorođene, uz paket, dobile i novčani iznos od 30 hiljada dinara. Srećna zbog novih života, Tekijanka ponosno i s radošću neguje ovu lepu tradiciju.

Božićna česnica i zlatnik dar Tekijanke

Na najradosniji hrišćanski praznik u portama hramova održano je tradicionalno lomljenje božićne česnice. Tradicija duga 15 godina iz Kladova se prenela i u ostale gradove Istočne Srbije pa se ovom obredu lomljenja česnice najviše raduju deca. U Kladovu je zlatnik pronašla osmogodišnja Nikolina a u Boru petogodišnji Mateja.

TEKIJANKA DOO

Tekijanka je osnovana kao porodična firma 1990. godine u varošici Tekija, u opštini Kladovo. Na stubovima porodične istrajnosti i volje vremenom prerasta u vodeći trgovinski lanac u Istočnoj Srbiji, koji čini 32 maloprodajnih objekata. Tekijanka je sinonim za najpovoljniju porodičnu kupovinu.

KONTAKTIRAJTE NAS

Adresa: Tekijanka d.o.o, Dunavska 50, 19320 Kladovo

Telefon: 019/801-099

Fax: 019/801-294

Web: www.tekijanka.com

DRUŠTVENE MREŽE

Pratite nas na društvenim mrežama!

© Tekijanka DOO (1990-2023), Sva prava zadržana