Kompanija sa velikim srcem i tradicijom dugom tri decenije

Rezanjem slavskog kolača i molitvom u hramu Sveti Nikola u Tekiji porodica Bolbotinović i zaposleni u kompaniji Tekijanka, 25. februara ove godine svečano su obeležili 30 godina postojanja kompanije.

I baš kao što kaže predstavnik četvrte generacije ove mnogobrojne porodice, Marko Bolbotinović, unuk osnivača i vlasnika Živojina, “30 godina nije mala brojka”. Njima znači puno, jer je mnogo rada i truda uloženo od strane dede i njihovih roditelja. Sa druge strane, malo je ovih 30 godina, jer tek sada treba da nastave da grade i da se razvijaju.

Lepo je videti složnu porodicu na okupu. O tome svedoče Živojin i supruga Mirjana, koji od troje dece imaju jedanaestoro unučadi. Unuka Milica ima 15 godina i čvrsto obećava da će uvek biti uz porodicu i da će naći svoje mesto u firmi nakon završetka školovanja.

Živojin sa ponosom pominje svog oca Najdana i majku Jovanku, koji su mu bila podrška kada se iz državnog otisnuo u preduzetnički sektor, sa odlukom da započne samostalno poslovanje. Sa ponosom ističe da ih je tada u porodici bilo sedmoro, a da ih danas ima devetnaestoro. Nažalost otac i majka su upokojeni ali su tu novi naraštaji koji imaju od koga da nauče da se uspešno poslovanje gradi isključivo na temeljima porodičnih vrednosti. Nije ni sanjao da će stvoriti i održati ovoliku kompaniju prkoseći teškoj situaciji, ratovima i sankcijama. U svemu tome mu je pomogla toplina porodičnog doma i snaga zaposlenih koji su dali svoj doprinos još od prvog dana. I danas, posle 30 godina, dve radnice koje su tu od početka osnivanja firme, i dalje rame uz rame guraju sa istim žarom ali sada opuštenije i sigurnije jer kako kažu “tu je gazda Žika, oslonac za sve”.

Željko Bolbotinović ističe da porodicu krasi sloga, koju je njihov otac sa svojih roditelja preneo na njih kao decu i delom na unuke koji odrastaju zajedno, jer je zajedništvo važno za osećaj pripadnosti nečemu. Na taj način ih uče da jedni za druge imaju strpljenje i razumevanje, što je danas prava retkost, jer je današnjica koncipirana tako kao da ne postoji sutra. Za Tekijanku i te kako postoji sutra i upravo svih ovih 30 godina postojanja to potvrđuje.

Vlasnik i osnivač Tekijanke Živojin Bolbotinović ponosno kaže da kompaniju ne čini samo njegova porodica već i svi zaposleni, kojih u ovom trenutku ima oko 450, a biće ih još više. Nije li to zaista prava retkost u Srbiji, ali i privilegija?

TEKIJANKA DOO

Tekijanka je osnovana kao porodična firma 1990. godine u varošici Tekija, u opštini Kladovo. Na stubovima porodične istrajnosti i volje vremenom prerasta u vodeći trgovinski lanac u Istočnoj Srbiji, koji čini 32 maloprodajnih objekata. Tekijanka je sinonim za najpovoljniju porodičnu kupovinu.

KONTAKTIRAJTE NAS

Adresa: Tekijanka d.o.o, Dunavska 50, 19320 Kladovo

Telefon: 019/801-099

Fax: 019/801-294

Web: www.tekijanka.com

DRUŠTVENE MREŽE

Pratite nas na društvenim mrežama!

© Tekijanka DOO (1990-2023), Sva prava zadržana