Kompanija Tekijanka i grad Zaječar pomogli ugroženom Zaječarcu

Kompanija Tekijanka nastavila je da pomaže onima kojima je to najpotrebnije. Ovoga puta, u saradnji sa lokalnom samoupravom Zaječara i zaječarskim Crvenim krstom, sprovedena je akcija pomoći Bobanu Jankoviću iz Zaječara, koji je lošeg zdravlja i lošeg materijalnog stanja. Gospodin Janković pati od dijabetesa i osabljenog vida, a sada je ostao bez hrane, struje, vode, ogreva za zimu, kao i bez novca za kupovinu injekcija i lekova koji su mu neophodni za život. Ovom čoveku u nevolji Tekijanka je obezbedila hranu i finansijska sredstva za kupovinu injekcija.

Sunčica Lalić, pomoćnica gradonačelnika Zaječara, objasnila je kako se Boban pre nekoliko meseci obratio za pomoć lokalnoj samoupravi, ali tada nije imao nijedan zvaničan dokument na osnovu kog bi mogao da se odobri novac za kupovinu injekcija. Ipak, Gradska uprava je tada preko Centra za socijalni rad isplatila jednokratnu pomoć i obezbedila prevoz do Niša kako bi obavio sve neophodne preglede.

– Nakon dva, tri dana od kako je Boban došao kod nas, iz poslovnih razloga su Zaječar posetili predstavnici Tekijanke gde smo i njih upoznali sa njegovim problemom. Oni su izašli u susret, finansirali hranu za Bobana i prihvatili su tu obavezu da finansiraju i neophodne injekcije. Primio je već dve injekcije, to je finansirala optika „Maja“ iz Niša a ostatak će predstavnici Tekijanke. Grad Zaječar će uvek da pomogne Bobanu i ostalim sličnim slučajevima, bilo u smislu prevoza, finansijskom smislu, koliko god budemo bili u mogućnost – izjavila je Sunčica Lalić.

Prema rečima Danijele Caranović, PR menadžera kompanije „Tekijanka“, ovo je jedna veoma lepa akcija započeta od strane Gradske uprave i Crvenog krsta Zaječar, a Tekijanka se rado pridružila ovakvoj humanoj akciji.

– Imam utisak da je najlepše kad svi zajedno radimo i damo doprinos i onda su rezultati najbolji. Mogu da pohvalim inicijativu Gradske uprave i Crvenog krsta što su u nama prepoznali mogućnost da ćemo sigurno pomoći ukoliko nam se obrate i Zaječarci imaju priliku da nas upoznaju ne samo iz ugla trgovac-kupac već i sa neke druge, pre svega, ljudske strane. Što se tiče Bobanovog slučaja, s obzirom na to da se radi o mladom čoveku kome je neophodna pomoć zdravih namirnica, pre svega, mi smo se od srca priključili toj akciji i za početak ćemo napraviti ugovor sa Crvenim krstom da im pomognemo šest meseci, do aprila, sledeće godine, da svaki mesec Boban ima zdrave i kavalitetne namirnice iz prodajnih objekata „Tekijanke“, pošto sada imamo objekat i ovde u Zaječaru. Sa druge strane učestvujemo i u kupovini lekova i injekcija u vrednosti od 100 hiljada dinara, kako bi Bobanu spasili vid – istakla je Danijela Caranović.

– Zahvalio bih se ljudima iz Gradske uprave, Crvenog krsta, ljudima iz Tekijanke koji su mi pomogli. Bukvalno su mi spasili život, kao što i sami znate. Samo mogu da im se zahvalim iz sveg srca na ukazanoj pomoći i nadam se da će da bude još bolje. Primio sam prvi deo terapije, od šest injekcija koliko su mi potrebne, primio sam prve dve, kako bi se slepilo zaustavilo. Injekcije neće u potpunosti da reše moj problem ali će u svakom slučaju da poboljšaju zdravstveno stanje. Biće bolje, nadam se – rekao je Boban Janković.

Crveni krst Zaječar, Gradska uprava i Tekijanka su mesec dana ranije obezbedili 70 artikala namirnica za Bobana koje su propisali u zaječarskom Zavodu za javno zdravlje „Timok“ a koje bi Boban, kao dijabetičar, trebalo da konzumira.

Predstavnici kompanije Tekijanka potpisali su sa sekretarom Crvenog krsta u Zaječaru Sporazum o saradnji, na osnovu koga će biti realizovane brojne aktivnosti podrške ljudima u Zaječaru, kojima je pomoć potrebna.

TEKIJANKA DOO

Tekijanka je osnovana kao porodična firma 1990. godine u varošici Tekija, u opštini Kladovo. Na stubovima porodične istrajnosti i volje vremenom prerasta u vodeći trgovinski lanac u Istočnoj Srbiji, koji čini 32 maloprodajnih objekata. Tekijanka je sinonim za najpovoljniju porodičnu kupovinu.

KONTAKTIRAJTE NAS

Adresa: Tekijanka d.o.o, Dunavska 50, 19320 Kladovo

Telefon: 019/801-099

Fax: 019/801-294

Web: www.tekijanka.com

DRUŠTVENE MREŽE

Pratite nas na društvenim mrežama!

© Tekijanka DOO (1990-2023), Sva prava zadržana