Šarenijada i Tucijada sa Tekijankom

I ove godine, po već dugoj tradiciji, Tekijanka je u gradu odakle potiče, nagradila mališane koji su se takmičili u oslikavanju vaskršnjih jaja. Na Veliki petak, u porti kladovskog hrama Sveti Đorđe okupio se veliki broj dece kako bi u Šarenijadi pokazali svoja prava umeća i tehnike. Deca su crtala i oslikavala vaskršnja jaja a bilo je i raznih metoda: jaja obmotana šarenim pirinčem, ljuspicama, travkicama, kristalima a poseban utisak na žiri su ostavila jaja oslikana tehnikom dekupaž. Nagrađene mališane  za I, II i III mesto sačekali su bogati, slatki Tekijanka paketi.

Veliki broj mališana se i u nedelju, na Vaskrs, okupio u kladovskoj crkvi kako bi se takmičio u Tucijadi. Nadmetalo se stotinak mališana a nagradu za najjače jaje poneo je devetogodišnji Stefan Jasimski. Utešnu nagradu je dobila desetogodišnja Milica Bogičević iz Kladova. Pored novčane nagrade za pobednika, najbolji su dobili i slatke Tekijanka pakete. 

I u Tekiji su se mališani okupili u crkvi Sveti Nikola. Bilo je veselo i praznično. Na Vaskršnji ponedeljak deca su prisustvovala Šarenijadi i Tucijadi. Nagradu za najjače jaje osvojio je dvogodišnji Stefan Urošević iz Beograda a utešna nagrada pripala je Ognjenu Lazareviću, učeniku I razreda osnovne škole “Svetozar Radić” iz Tekije. Najlepše oslikano jaje imala je šestogodišnja Dunja Tošić iz Tekije. Drugo mesto pripalo je Ivani Keserović, učenici VI razreda, a trećeplasirani je bio petogodišnji Filip Mladenović.

Tekijanka se ovom prilikom zahvaljuje pravoslavnom sveštenstvu i hramovima, osnovnim školama na teritoriji opštine Kladovo, Udruženju dece sa posebnim potrebama “Nada”, predškolskoj ustanovi “Neven”, roditeljima i svoj divnoj deci, što su ovu manifestaciju učinili posebnom.

TEKIJANKA DOO

Tekijanka je osnovana kao porodična firma 1990. godine u varošici Tekija, u opštini Kladovo. Na stubovima porodične istrajnosti i volje vremenom prerasta u vodeći trgovinski lanac u Istočnoj Srbiji, koji čini 32 maloprodajnih objekata. Tekijanka je sinonim za najpovoljniju porodičnu kupovinu.

KONTAKTIRAJTE NAS

Adresa: Tekijanka d.o.o, Dunavska 50, 19320 Kladovo

Telefon: 019/801-099

Fax: 019/801-294

Web: www.tekijanka.com

DRUŠTVENE MREŽE

Pratite nas na društvenim mrežama!

© Tekijanka DOO (1990-2023), Sva prava zadržana