Patrijarh Porfirije ugostio porodicu Bolbotinović u Patrijaršiji

Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Porfirije ugostio je danas u Patrijaršiji u Beogradu porodicu Bolbotinović, osnivača i vlasnika kompanije Tekijanka, u znak zahvalnosti za višegodišnje dobročinstvo prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi i prema srpskom narodu.  

Na svečanom ručku kod srpskog patrijarha bili su Živojin Bolbotinović sa suprugom Mirjanom, sinovima Željkom i Milošem, kćerkom Marijanom i njihovim porodicama.

– Pre sedam dana pozvali su nas u goste iz Patrijaršije, putem vladike Timočkog. Bili smo tamo na ručku i proveli dva i po sata u razgovoru sa patrijarhom. Za mene i moju porodicu to predstavlja veliku čast. Imao sam veliku tremu pred odlazak, dve noći nisam mogao da spavam. Međutim, kada smo došli tamo, vrlo brzo sam se opustio, jer je patrijarh svojim očinskim pristupom i jednostavnošću doprineo da se osećamo kao da smo došli kod starog prijatelja. – rekao je Živojin Bolbotinović i dodao da je svojoj deci ostavio u amanet da se uvek bave dobročinstvom i pomažu onima u nevolji.

Podsetimo, vlasnik i osnivač Tekijanke Živojin Bolbotinović dobio je avgusta prošle godine od patrijarha Porfirija Orden Svetog kralja Milutina i Arhijerejsku pohvalnicu, za “delatnu ljubav prema Svetoj majci crkvi i pokazanom nesebičnom davanju”.

Boravak u Patrijaršiji kod patrijarha Porfirija predstavlja veliku čast ne samo za porodicu Bolbotinović, već i za ceo Ključki kraj, smatra otac Dušan Dinić, protonamesnik.

– Porodica Bolbotinović se neumorno trudi da bude u duhu pravoslavlja, da daje i pomaže svima kojima je to neophodno. Ova porodica je na proslavi slave Eparhije timočke u Boru takođe dobila veliko priznanje od Episkopa timočkog gospodina Ilariona – Pohvalnicu za dobročinstvo.

Za 32 godine postojanja kompanija Tekijanka je sprovela nekoliko stotina humanitarnih aktivnosti, sa ciljem pomoći državnim institucijama i socijalno ugroženim pojedincima. Na spisku onih kojima je Tekijanka pomagala su Vojska Jugoslavije, Vojska Srbije, Policijska uprava Bora, Policijska uprava Zaječara, Crveni krst Srbije, Crveni krst Kladovo, Zdravstveni centar Kladovo, Centar za kulturu Kladovo, Regionalna privredna komora Zaječar, NURDOR – Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, Centar za romska ljudska prava, kao i brojni vrtići, škole, ustanove sporta i kulture širom Istočne Srbije.

TEKIJANKA DOO

Tekijanka je osnovana kao porodična firma 1990. godine u varošici Tekija, u opštini Kladovo. Na stubovima porodične istrajnosti i volje vremenom prerasta u vodeći trgovinski lanac u Istočnoj Srbiji, koji čini 32 maloprodajnih objekata. Tekijanka je sinonim za najpovoljniju porodičnu kupovinu.

KONTAKTIRAJTE NAS

Adresa: Tekijanka d.o.o, Dunavska 50, 19320 Kladovo

Telefon: 019/801-099

Fax: 019/801-294

Web: www.tekijanka.com

DRUŠTVENE MREŽE

Pratite nas na društvenim mrežama!

© Tekijanka DOO (1990-2021), Sva prava zadržana